Звичайний кріт

Звичайний кріт - лат. Talpa europaea, невеликий ссавець тварина. Веде риючий спосіб життя, при необхідності здатні плавати.

Класифікація тварини:

Звичайний кріт: Рід звичайні кроти - Сімейство кротові - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Будова

Тіло звичайного крота овальної форми, ноги невеликі. Присутній кісткова перемичка, що з'єднує кістки тазу з хребетним відділом. Череп маленький, морда загострена. Зуби великі і широкі.

Розміри: довжина тіла дорослого звичайного крота 12 - 17 см.

Колір: мають темне забарвлення тіла - чорна або чорно-бура.

Звичайні кроти харчуються дрібними безхребетними тваринами - комахами, черв'яками (дощові черв'яки) та іншими, а також різноманітною рослинною їжею.

Парування відбувається на початку весни (березень-квітень). Тривалість вагітності самок - 40-45 днів. Розмножуються один раз на рік, середня кількість дитинчат у однієї самки - 5-6.

Широко поширені на території Європи і Азії, в тому числі в Росії, Білорусії та Україні. Воліють переважно лісові і лісостепові зони. Живуть звичайні кроти в нірках, також проробляють підземні ходи на велику відстань і глибиною до 60-70 см.

Яндекс.Метрика