Звичайний їжак

Звичайний їжак - лат. Erinaceus europaeus, представник загону комахоїдні, відноситься до сімейства їжачі. Звичайний їжак відрізняється великим, масивним тілом і невеликим хвостом, яке покрите жорсткими і щетинистих голками. В основному голками покрита тільки спина і боки, решта частин тіла - жорстким волосяним покривом.

За формою, голова має чітко виражене трикутне будову. Носова частина голови широка і витягнута вперед. Довжина тіла звичайного їжака 20 - 30 см. Забарвлення волосяного покриву - темна, сіро-бура, чорно-бура і т.п.

Харчуються звичайні їжаки дрібними безхребетними і хребетними тваринами (коники, мухи, гризуни, ящірки, змії, жаби тощо), а також плодами різних рослин.

Парування здійснюється після пробудження від зимової сплячки. Тривалість вагітності у самок - близько 7 тижнів.

Мають широке поширення на території Європи, Росії та України.

Яндекс.Метрика