Вусата нічниця

Вусата нічниця - лат. Myotis mystacinus, ссавець хребетна тварина невеликих розмірів.

Класифікація тварини:

Вусата нічниця: Рід нічниці - Сімейство гладконосі летючі миші - Загін рукокрилі - Клас ссавці.

Будова

Крилова перетинка з'єднується з основою зовнішнього пальця. Епіблема відсутня. Хвіст подовжений, у деяких особин може бути рівний довжині всього тіла. Вуха великі, подовжені і трохи витягнуті вперед. Череп має нестандартну форму. Лицьова частина трохи звужена попереду. Мають масивним статурою. Волосяний покрив росте в хаотичному порядку.

Розміри: довжина тіла вусатою нічниці 4-5 см.

Колір: верхня сторона тіла темно-коричнева або темно-сіра. Нижня сторона тіла біла або сіро-коричнева.

Вусата нічниця харчується в основному безхребетними тваринами - різними комахами і їх личинками (комарі, кімнатні мухи, коники, таргани, метелики, жуки та інші). На полювання вилітають ввечері або вночі. Ловлять комах на висоті 1-5 метрів.

Виводки з'являються в червні-липні. Молоді особини самостійно спосіб життя починають вести вже через місяць після народження.

Вусатий нічниця можна зустріти на території всієї Європи, Азії, Китаю, близько Чорного і Середземного морів. Мешкають на різних місцевостях, можна зустріти на рівнинах, в горах, лісах, степах і пустелях. Cелятся в різних печерах, горищах, стінах, щілинах.

Яндекс.Метрика