Нетопири

Нетопири - лат. Pipistrellus, рід ссавців хребетних тварин, відносно невеликих розмірів.

Класифікація тварини:

Рід нетопири: Сімейство гладконосі летючі миші - Загін рукокрилі - Клас ссавці.

До роду нетопирів відноситься більше 20 видів кажанів.

До найпоширеніших можна віднести:

Нетопир карлик - лат. Pipistrellus pipistrellus, відрізняється від інших маленькими розмірами тіла - 3,5-4,5 см.

Нетопир середземноморський - лат. Pipistrellus kuhlii, довжина тіла 4-5 см.

Нетопир кожановідний - лат. Pipistrellus savii, довжина тіла дорослої особини 4-5,5 см.

Нетопир східний - лат. Pipistrellus abramus, довжина тварини 4,5-5 см.

Нетопир Натузіуса або лісовий - лат. Pipistrellus nathusii, довжина миші 4,5-5,5 см.

Як правило, нетопири невеликих розмірів, тіло яких складається з голови, тулуба та кінцівок. Голова маленька. Лицьова частина голови спереду трохи сплющена, мозкова частина має округлу форму. Вуха короткі, до вершини форма більш загострена. Хвіст невеликий і не перевищує довжини половини тіла. Крила неширокі і загострені на кінці, перетинки крил з'єднуються з зовнішніми пальцями задніх кінцівок.

Розміри: довжина тіла дорослих особин коливається від 3,5 до 6 см.

Колір: верхня сторона тіла коричнева, руда, буре або темна, нижня частина тіла більше світліше, серед перелічених вище квітів.

Нетопири харчуються дрібними безхребетними тваринами, це можуть бути метелики, кімнатні мухи, комарі, травневі жуки та інші. На полювання вилітають відразу після заходу сонця, на невеликій висоті прочісуючи вулиці, парки та інші місця в пошуках їжі. Політ, як правило, дуже моторний і маневрений, в результаті частий помах крил.

Період розмноження відбувається протягом літа, в основному в червні-липні. Дитинчат народжується не більше 1-2. У період вагітності самки відлітають від самців і поселяючись колоніями (20-30 особин). Через 3-5 тижнів молодняк починає вести самостійний спосіб життя.

Нетопири поширені практично скрізь, широко населяють Європу, Азію, Африку, Північну Америку, Австралію. Живуть переважно в листяних лісах і парках. Житлами більшості представників цього роду є дупла дерев, щілини стін, горища, в рідкісних випадках підвали.

Яндекс.Метрика