Малий прудовік

Малий прудовік - лат. Lumnaea truncatula, представник типу членистоногі, відноситься до класу черевоногі молюски. Прудовік малий - молюск, що відрізняється дрібними розмірами, довжина раковини не більше 12-14 мм. З усіма іншими ознаками схожий зі звичайним прудовіком. Харчується в основному рослинною їжею, також може поїдати залишки тваринної їжі. Малого прудовіка можна зустріти в канавах, калюжах, річках, озерах та інших подібних місцях. Має широке поширення на території Європи і Північної Азії.

Яндекс.Метрика