Мала бурозубка

Мала бурозубка - лат. Sorex minutus, комахоїдна хребетна тварина, невеликих розмірів. Дуже нечисленний вид.

Класифікація тварини:

Мала бурозубка: Рід землерийки-бурозубки - Сімейство мідицеві - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Мала бурозубка має подовженою, судженої і загостреною лицьовою частиною. Мозкова частина округла і роздута, також як і у середній бурозубки. Верхні проміжні зуби великі і загострені. Тіло має кремезне будову. Хвіст покритий довгим волосяним покривом.

Розміри: довжина тіла малої бурозубки 4-6 см.

Колір: верхня сторона тіла має коричневе забарвлення. Боки і нижня сторона тіла має буре, сіре або буро-сіре забарвлення.

Харчуються малі бурозубки в основному дрібними безхребетними тваринами (комахи, черв'яки, павуки, багатоніжки), деякими хребетними тваринами (жаби, змії) і плодами різних рослин.

Період розмноження відбувається, як правило, в теплі пори року, протягом травня-вересень. Тривалість вагітності близько 20 днів. Середня кількість дитинчат 6-8. Розмножуються 1-2 рази на рік.

Малу бурозубку можна зустріти на території Європи, Сибіру, Росії, України, Китаю, Японії. Живуть переважно на болотистих ділянках лісів з підвищеною рослинністю.

Яндекс.Метрика