Крупнозубий кріт

Крупнозубий кріт - лат. Talpa romana, невелика хребетна тварина. Сильно нагадує кавказького крота, відрізняється лише розмірами і деякими іншими особливостями. Відноситься до вимирає і маловідомому увазі.

Класифікація тварини:

Крупнозубий кріт: Рід звичайні кроти - Сімейство кротові - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Тіло має округлу форму, ноги короткі. Кісткова перемичка, що з'єднує тазову кістку з хребетним відділом, відсутня. Голова маленька, зуби дуже великі і широкі. Очі закриті тонкою шкірою. Кігті широкі і притуплені на кінці. Верхні різці вузькі й високі.

Розміри: довжина тіла дорослої особини 13 - 15 см.

Колір: крупнозубі кроти володіють чорно-бурого або чорно-сірої забарвленням тіла.

Основною їжею крупнозубого крота є дрібні безхребетні тварини (різні комахи, черв'яки, переважно дощові хробаки). Також харчуються різної рослинною їжею.

Розмножуються крупнозубі кроти 1 раз на рік, кількість дитинчат 2-5. Тривалість вагітності близько 40 днів.

Можна зустріти на території Кавказу, Італії. Крупнозубі кроти воліють лісові і лісостепові зони з вологим ґрунтом.

Яндекс.Метрика