Кавказький кріт

Кавказький кріт - лат. Talpa caucasica, невелика хребетна тварина. Веде риючий спосіб життя, як правило, риє багатоярусні ходи, невеликої глибини до 20-30 см.

Класифікація тварини:

Кавказький кріт: Рід звичайні кроти - Сімейство кротові - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Тіло має округлу форму, ноги короткі. Кісткова перемичка, що з'єднує тазову кістку з хребетним відділом, відсутня. Голова маленька, зуби великі і широкі. Очі закриті шкірою.

Розміри: довжина тіла дорослої особини 11 - 14 см.

Колір: мають чорної, чорно-бурого або чорно-сірої забарвленням тіла.

Основний їжі кавказького крота є дрібні безхребетні тварини (різні види комах, черв'яки, переважно дощові хробаки). Також харчуються різної рослинною їжею. Харчується часто і багато.

Період розмноження починається в кінці зими (лютий-березень). Розмножуються 1 раз на рік, середня кількість дитинчат - 3-4. Тривалість вагітності 35-45 днів.

Широко поширений по всій території Кавказу, переважно Північний Кавказ. Віддає перевагу лісові і лісостепові зони з вологим ґрунтом.

Яндекс.Метрика