Карликова білозубка

Мала або карликова білозубка - лат. Crocidura suaveolens, дуже дрібна ссавець тварина. За розмірами не більше домової миші.

Класифікація тварини:

Мала або карликова білозубка: Рід білозубки - Сімейство мідицеві - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Носова частина малої або карликової білозубки витягнутий з тупим кінцем. Мозкова частина плоска, багатокутної форми. Очі округлі і добре помітні, так само як і в інших представників цього роду. Хвіст тонкий і покритий короткими лусочками.

Розміри: довжина тіла з хвостом становить 5-7 см. Довжина хвоста в основному дорівнює половині довжині всього тіла - 2,5-3,5 см.

Колір: верхня сторона тіла сіра, буро-сіра. Нижня сторона тіла біла, сіро-біла.

Мала або карликова білозубка харчується в основному безхребетними тваринами - різними комахами і їх личинками (комарі, кімнатні мухи, коники та інші), черв'яками, молюсками та іншими дрібними тваринами.

Вагітні самки зустрічаються в основному в травні-червні. Тривалість вагітності близько 1 місяця. Кількість дитинчат - 5-9.

Мала або карликова білозубка має широке поширення на території Європи, Азії, Казахстану, Росії, України, Китаю, Кореї, Японії, Білорусі. Живе в різних зонах, переважно в лісах, річкових долинах, степах з густою чагарниковою рослинністю.

Яндекс.Метрика