Хохуля

Хохуля - лат. Desmana moschata, ссавець тварина середніх розмірів. Хохулі відносяться до цінних хутровим звірам, занесені в червону книгу Росії.

Класифікація тварини:

Хохуля: - Рід хохулі - Сімейство кротові - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Будова

Носова частина голови трохи розширена. Мають добре розвиненою мускулатурою ніг, ступні з великими нігтями. Між пальцями кистей добре розвинена перетинка. Хвіст має плоске і довга будівля, довжина якого може досягати 20-22 см. Волосяний покрив хохулі м'який і густий.

Розміри: довжина тіла дорослої особини 18-22 см

Колір: нижня сторона тіла має сріблясто-біло-темне забарвлення. Верхня частина коричневого кольору з сріблястими відтінками.

Хохулі, також як і їжаки поїдають практично все - з безхребетних - різних комах, молюсків, черв'яків; серед хребетних - жаби, змії, дрібна риба; з рослин - очерет та інші водні рослини.

Вагітні самки хохулі можуть зустрітися навесні і восени. Тривалість вагітності не більше 1,5 місяця. Статева зрілість настає у віці 1 року. У середньому самка народжує 3-4 дитинчати.

Хохулю можна зустріти на території Росії, України, Казахстану, Білорусії, зазвичай мешкають біля берегів річок і озер, з різноманітною водною рослинністю. Живе в нірках, глибина яких сягає 2 м.

Яндекс.Метрика