Далекосхідний кріт або могера

Далекосхідний кріт або могера - лат. Mogera robusta nehring, невелика хребетна тварина, що веде риючий спосіб життя.

Класифікація тварини:

Далекосхідний кріт або могера: Рід могери - Сімейство кротові - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Кістки тазу з хребетним стовпом з'єднані за допомогою двох кісткових перемичок. Череп могери трохи стиснутий з боків. Носова частина розширена. Верхні різці звичайні і високі. Міжщелепного кістки трохи виступають вперед. Очі закриті тонкою шкірою.

Розміри: довжина тіла далекосхідного крота або могери 17-21 см.

Колір: має буро-коричневого кольору тіла. Нижня сторона тіла трохи світліше за сріблястим відтінком.

Основною їжею далекосхідного крота, як і інших представників цього сімейства, є дрібні безхребетні тварини (різні комахи, черв'яки, переважно дощові хробаки). Також харчуються різною рослинною їжею.

Період запліднення середина весни, але бувають і запізнілі особини - влітку (червень-липень). Кількість дитинчат - 7-9. Тривалість вагітності у самок - 40-45 днів.

Живуть могери на території Китаю і Кореї. Воліють широколистяні ліси з пухкої, м'якою і багатою перегноєм ґрунтом. Також мешкає в долинах річок та озерах.

Яндекс.Метрика