Арктична бурозубка

Арктична бурозубка - лат. Sorex araneus, дрібна хребетна тварина, постійно риється в землі у пошуках їжі.

Класифікація тварини:

Арктична бурозубка: Рід землерийки-бурозубки - Сімейство мідицеві - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Череп арктичної бурозубки має коротку і широку лицьову частину. Добре розвинений саггітальний гребінь. Верхні проміжні зуби масивні і загострені. Довжина мозкової частини дорівнює довжині лицьовій.

Розміри: довжина тіла арктичної бурозубки 5-7 см.

Колір: верхня сторона тіла темно-коричнева. Нижня сторона тіла і боки білуваті. Хвіст двоколірний зверху темний, знизу білий.

Харчуються арктичні бурозубки різною їжею. В основному дрібними безхребетними тваринами (комахи, дощові черв'яки, молюсками), деякими хребетними тваринами (жаби, гризуни, змії) і плодами різних рослин.

Період розмноження здійснюється протягом літа. Тривалість вагітності близько 20-24 днів. Розмножуються кілька разів на рік. Середня кількість дитинчат - 5-6.

Широко поширені на Північному сході Китаю, Азії, Європи, Північної Америки.

Яндекс.Метрика