Альпійська бурозубка

Альпійська бурозубка - лат. Sorex alpinus, дрібна ссавець тварина, розвинена здатність лазіння по стеблах різних рослин.

Класифікація тварини:

Альпійська бурозубка: Рід землерийки-бурозубки - Сімейство мідицеві - Загін комахоїдні - Клас ссавці.

Альпійська бурозубка має масивної лицьовою частиною. Мозкова частина має здуття будову. Добре розвинений саггітальний гребінь. Верхні проміжні зуби великі і загострені. Голова трохи подовжена в області носа. Тіло має кремезне будову.

Розміри: довжина тіла альпійської бурозубки 6-7,5 см.

Колір: верхня і нижня сторона тіла бура, чорно-сіра або чорно-бура.

Харчуються альпійські бурозубки в основному дрібними безхребетними тваринами (комахи, дощові черв'яки), деякими хребетними тваринами (жаби, гризуни, змії) і плодами різних рослин.

Період розмноження відбувається протягом літа. Тривалість вагітності самок близько 20-24 днів. Гнізда будують на стеблах різних рослин або в норах, мають здатність лазіння.

Альпійську бурозубку можна зустріти на території Франції, Німеччини, Італії, Румунії, Росії та України. Живе в різних місцях - лісах, луках, річках, озерах і т.п.

Яндекс.Метрика